Smittevern

Bergen følger nasjonale regler og anbefalinger, i tillegg noen lokale anbefalinger for Bergen fra 9. november.

OPPDATERT 10. NOVEMBER: Lokale anbefalinger for Bergen

Munnbind

Munnbind bør brukes der det ikke er mulig å holde avstand innendørs i det offentlige rom som offentlig transport (inkludert taxi), butikker og kjøpesentre.

Husstandsmedlemmer til smittet

Hvis en i husstanden er smittet av covid-19, anbefales det at andre husstandsmedlemmer, så langt det lar seg gjøre, holder seg hjemme noen dager for å følge med på om man selv kan være smittet. Dette gjelder uavhengig av vaksinasjonsstatus. Selv om du er fullvaksinert, bør du teste deg ved minste mistanke om covid-19. Utover det gjelder nasjonale regler for test, karantene og isolasjon.

Generelt anbefales en husstand der en har en koronasmittet person, å redusere antall nærkontakter til man er ute av smittesituasjonen.

Slik får du test eller selvtest i Bergen

Les mer under testing, symptomer og legehjelp

Nasjonale regler og anbefalinger:

Norge har gått over til normal hverdag med økt beredskap fra lørdag 25. september klokken 16.00. Les hva det innebærer på regjeringen.no. 

Håndhygiene

Meterkravet er avviklet, men ha fortsatt god hånd- og hostehygiene.

Sosialt, serveringssteder og arrangementer

Restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster er opphevet. Det samme gjelder innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringssteder.

Hva gjør du hvis du blir syk?

Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fortsatt teste deg. Det gjelder også vaksinerte.

Ungdom og voksne bør ha negativ test før de vender tilbake. Ved vedvarende symptomer bør en bli hjemme til allmenntilstanden er god, symptomene er i tilbakegang og en har vært feberfri i 24 timer, uten bruk av febernedsettende preparater. Du kan også gå tilbake ved restsymptomer som rennende nese eller lett hoste. Ved mer alvorlige eller vedvarende symptomer, kontakt lege for vurdering. Det kan være egne råd for noen yrkesgrupper.

Barn som kun er snørrete eller har tett nese eller kroniske luftveissymptomer, trenger ikke holde seg hjemme. Barn med nyoppståtte symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand, bør være hjemme, og kan gå i barnehage og skole når de er i bedring.

Ved positiv selvtest, må du ringe smittesporingsteamet på telefon 408 11 195. Du må da ta en PCR-test på Festplassen eller Spelhaugen.

Hvis du får påvist smitte

Får du påvist covid-19, må du isolere deg (de som bryter dette, risikerer bot). Har du symptomer, må du må holde deg isolert i minst 5 døgn etter symptomdebut, og du må være feberfri i minst 24 timer uten bruk av febernedsettende preparater før du kan bryte isolasjonen. Det gjelder også barn. Har du ikke symptomer, må du være isolert 5 døgn fra testdato. Fullvaksinerte uten symptomer isoleres i 2 døgn fra testdato. Les mer om reglene for isolasjon på FHI.no.


Hvis du er nærkontakt til smittet

Uvaksinerte husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som er nærkontakt til en smittet person, bør teste seg uavhengig av om man har symptomer eller ikke. Etter det bør de enten avstå fra kontakt med andre i 7 dager eller gjennomføre et testregime med selvtest hver dag i syv dager eller PCR-test annen hver dag i syv dager. Du kan leve som normalt de dagene dersom du tester negativt. Delvaksinerte husstandsmedlemmer bør ta én test. Fullvaksinerte husstandsmedlemmer trenger ikke å teste seg. Foresatte avgjør om de ønsker at barnet skal teste seg. Fra 9. november: I Bergen er det nå lokal anbefaling for husstandsmedlemmer til den som er smittet, se øverst på denne siden.

Øvrige uvaksinerte nærkontakter bør ta en test. Øvrige delvaksinerte og fullvaksinerte nærkontakter trenger ikke teste seg. Les mer om reglene på fhi.no.Turist i Bergen?

Er du på besøk i Bergen og trenger helsehjelp, ring legevakten på 116 117. Legevakten ligger ved Danmarks plass i gåavstand fra sentrum. Personer uten norsk fødselsnummer kan teste seg på alle kommunens drop-in sentre. Husk legitimasjon.

Spørsmål kan rettes til arrangøren ved kontaktperson ole.valaker@gmail.com eller til hotellet.


Eksterne lenker:

Kilden til denne siden er Bergen kommune. Her kan du lese mer.

Kontaktperson for turneringen: Ole Valaker

Spørsmål om hotellrom og meny må rettes til Quality Edvard Grieg: q.bergen@choice.no